טסלה יד 2: דברים שחשוב לבדוק לפני קנייה

טסלה כוללת טכנולוגיה מתקדמת וביצועים מרשימים. עם זאת, קניית טסלה יד 2 יכולה להיות תהליך מורכב, הדורש תשומת לב רבה למספר היבטים כדי להבטיח שהרכב שווה את ההשקעה.

מניסיוננו, יש כמה דברים חשובים שצריך לבדוק לפני קבלת החלטת רכישה. במאמר זה, נדריך אתכם אילו גורמים חיוניים יש לקחת בחשבון בעת בדיקת טסלה שהייתה בבעלות קודמת, ממצב הסוללה ועד עדכוני תוכנה.

הכרת הדגמים של טסלה

כאשר מחפשים לרכוש טסלה יד 2, חיוני להכיר את מאפייני הדגמים השונים הקיימים בשוק. במהלך השנים, טסלה ייצרה מספר דגמים, כל אחד עם תכונות ומפרטים ייחודיים.

טסלה מודל S היא ספינת הדגל של המותג. הדגם S מציע ביצועים ואסתטיקה מרשימים. הוא זמין בתצורות סוללה שונות, ומציע טווחי נסיעה משתנים. בישראל, הדגם S היה הרכב החשמלי הנמכר ביותר ב-2019.

טסלה מודל X הוא רכב השטח היוקרתי של טסלה, הוא ידוע בדלתות הכנף הייחודיות וחלקו הפנימי המרווח. כמו ה-Model S, גם ה-Model X מגיע בתצורות סוללה שונות, המספקות אפשרויות קילומטראז' וביצועים משתנים.

טסלה מודל 3 נכנסה לשוק כאופציה משתלמת יותר המכוונת לשוק ההמוני. רכב סדאן המציע עיצוב אלגנטי ומינימליסטי שהפך לאחד מכלי הרכב החשמליים הנמכרים ביותר בעולם. לדגם 3 יש תצורות שונות, כולל ההנעה האחורית Standard Range Plus וגרסאות ההנעה לטווח ארוך.

טסלה מודל Y הוא רכב שטח קומפקטי. הוא חולק רכיבים רבים עם הדגם 3 ומציע אפשרויות סוללה דומות. הדגם Y כולל חלל פנים מרווח, תנוחת ישיבה גבוהה יותר ומרחב מטען רב יותר בהשוואה לאחיו מדגם 3.

כאשר שוקלים לרכוש טסלה יד 2, שימו לב לגורמים כמו טווח, מהירות טעינה וביצועים. הטבלה שלהלן מספקת השוואה של גורמים אלה עבור כל דגם:

דגםטווח (EPA)מהירות טעינההאצה של 0-100 קמ"ש
דגם S560 – 652 ק״מ200kW1.98 – 3.2 שניות
דגם X533 – 597 ק״מ200kW2.5 – 3.8 שניות
דגם 3423 – 576 ק״מ250 קילוואט3.1 – 5.8 שניות
דגם Y393 – 525 ק״מ250 קילוואט3.5 – 6.4 שניות

על ידי הבנת האפשרויות והתכונות של כל דגם, תוכלו למצוא טסלה יד 2 שתתאים להעדפות ולצרכים שלכם.

טסלה יד 2

בדיקת המראה החיצוני של טסלה יד 2

מצב הגוף

חפשו כל סימן של חלודה, שקעים, שריטות או אי עקביות בצבע. בארץ, האקלים עלול לגרום לבלאי מסוים של הצבע לאורך זמן, ולכן חשוב להיות יסודי בבדיקה:

  • חלודה: בדקו אם יש נקודות, במיוחד סביב בארות הגלגלים והמרכב התחתון.
  • שקעים ושריטות: חפשו שקעים בולטים או שריטות עמוקות שעלולים להשפיע על מראה המכונית.
  • צבע: ודאו שהצבע עקבי בכל הגוף ושאין כתמים או קילופים גלויים.

בדיקת צמיגים

מדדו את עומק הצמיגים על מנת לבחון אתת רמת השחיקה ולוודא שהם בטווח המקובל. בישראל, עומק הדריכה המינימלי החוקי הוא 1.6 מ"מ, אך אנו ממליצים על מינימום 3 מ"מ לבטיחות וביצועים מיטביים.

בדיקת חלונות ואור

ודאו שאין סדקים או שריטות על החלונות ושגוון החלונות תואם לחוקים. בישראל, הגוון המרבי המותר הוא 30% הכהיית חלונות אחוריים. בדקו את כל האורות, כולל פנסים, פנסים אחוריים, פנסי בלם ומאותתים, כדי לוודא שהם פועלים כראוי. כמו כן, בדקו את הפנסים לאיתור סדקים או סימנים של הצטברות לחות.

בדיקת פנים המכונית

בדיקת מערכת אלקטרונית

ודאו שמסך המגע פועל בצורה חלקה ובדקו אם התוכנה מעודכנת. יתר על כן, בדקו שתוכנות בסיסיות כמו ניווט, בידור ובקרת פועלים באופן תקין.

נוחות ישיבה

הקפידו לבדוק את המושבים עבור כל סימני בלאי. בדקו האם אופציות הכיוונון וההתאמה פועלים כראוי. כמו כן, מומלץ לבדוק כי גם חימום הכיסאות עובד כראוי

בדיקת שטחי מטען

בידקו את קיבולת האחסון של תא המטען הקדמי ושל תא המטען האחורי כדי להבטיח שהם עונים על הצרכים שלכם. בנוסף, בדקו את מצב שטיחי תא המטען.

פנים רכב טסלה יד 2

בדיקת תקינות הסוללה

כאשר בוחנים טסלה יד 2, עלינו לשים לב היטב לבריאות הסוללה. אינדיקטור אחד לבדיקת בריאות הסוללה הוא המצב בריאותי (SOH), המספק אחוז מהקיבולת שנותרה בהשוואה לטווח המקורי שלו. אחוז SOH גבוה יותר מסמל סוללה בריאה יותר.

היבט חיוני נוסף הוא מספר מחזורי הטעינה שהסוללה עברה. חיי הסוללה הממוצעים יורדים לאחר מספר מסוים של מחזורי טעינה. לדוגמה, האקלים החם של ישראל עשוי לתרום לקצב פירוק סוללה גבוה יותר. זה חיוני לקבל את היסטוריית הטעינה של הטסלה כדי להעריך את חיי הסוללה שלה במדויק. כדי לעזור בבדיקה, להלן רשימת בדיקה:

  1. בדקו את SOH
  2. בדקו את מספר מחזורי הטעינה
  3. נתחו את היסטוריית הטעינה
  4. בדקו היכן חנה הרכב רוב הזמן ואת החשיפה לאקלים החם.

בדיקת המנוע החשמלי

לאחר בדיקת תקינות הסוללה, חיוני לבחון את המנוע החשמלי של טסלה יד שנייה. כמה סימנים נפוצים שיש לשים לב אליהם כוללים צלילים חריגים, רעידות וביצועים מופחתים. המנוע נמצא בגלגלים והגישה אליו מוגבלת, לכן תוכלו לקבוע בדיקה מקצועית על מנת להבטיח בדיקה יסודית שלו.

כאשר בודקים את המנוע, חיוני לקחת בחשבון את ההיבטים הבאים:

  • בלאי בחלקים
  • סימנים של קורוזיה או נזק
  • חיבורים וחיווט נכונים

זכור כי לרכבי טסלה יש פחות חלקים נעים מרכבים מסורתיים, מה שבדרך כלל אומר פחות בלאי. עם זאת, חיוני לבצע בדיקה קפדנית כדי להבטיח שההשקעה שלכם ברכב חשמלי זה היא החלטה נבונה.

חווית נהיגה

בדיקת האצה ונסיעה

ערכו נסיעה מבחן ובדקו את האצת הרכב. הטסלה ידועה ביכולת ההאצה שלה ובעוצמה שלה. חשוב לבדוק את יכולתה של המכונית לשמור על שליטה, גם במהלך פניות חדות ותמרון במהירות גבוהה.

הערכת רעש

בצעו בדיקת רעש על מנת לשלול נזקים באיטום. תוכלו לבצע את השלבים הבאים:

  1. סעו במהירויות שונות (30, 60 ו-90 קמ"ש) על משטחים שונים.
  2. שימו לב לרעשים חריגים כמו שקשוק, זמזום או חריקה.
  3. שימו לב לכל דפוסי רעש שיכולים להצביע על בעיות אפשריות.

חווית טעינה

אנו ממליצים לבדוק את מצב יציאת הטעינה והכבל המגיע עם הרכב. חברו את הטסלה לטעינה והניחו לרכב להיטען מעט על מנת לוודא כי קצב טעינת הסוללה אינו התדרדר מעבר לתהליך ההדרדרות הטבעי.

טסלה y יד שנייה

עלויות תחוזקה ותיקון

אחד היתרונות של טסלה הוא עלויות התחזוקה הנמוכות יותר בהשוואה למכוניות מסורתיות, הודות למערכות ההנעה החשמליות שלהן ופחות חלקים נעים. עם זאת, עדיין חיוני לצפות לתחזוקה ותיקונים אפשריים עבור הטסלה בעיקר כאשר מדובר ברכב יד שנייה, זאת מאחר שהטיפולים בטסלה מתבצעים אחת לכמה שנים, ברכישת טסלה יד 2 ייתכן וזמן הטיפול יגיע בתקופת הבעלות שלכם.

קניית טסלה יד 2 ממגרש או מפרטי?

כאשר שוקלים לרכוש טסלה יד 2, אחת ההחלטות הראשונות שתצטרכו לקבל היא האם לקנות מסוחר או מאדם פרטי. בדרך כלל, קנייה מסוחר מציעה כמה יתרונות כגון:

  • סוכנויות מוכרות עשויות להציע אחריות
  • כנראה שהרכב עבר בדיקה
  • סוחרים יכולים להתמודד עם תהליך הניירת

עם זאת, קנייה פרטית יכולה גם להניב כמה יתרונות:

  • זה עשוי להיות זול יותר עקב היעדר עמלות סוכנות
  • המשא ומתן עשוי להיות גמיש יותר עם מוכר פרטי
  • גישה למידע מפורט על היסטוריית הטיפול והתחזוקה מהמוכר

שמנו לב שהמחירים של טסלות משומשות דומים בין סוחרים ומכירות פרטיות, אך מוכרים פרטיים עשויים לספק מידע מדוייק יותר על הרכב שלהם.

בדיקת היסטוריית הרכב

חלק חיוני מתהליך הקנייה שלכם הוא קבלת מידע מפורט על הרכב. על המוכר לספק מידע חיוני כגון:

  1. היסטוריית תאונות – האם הרכב היה מעורב בתאונות כלשהן והיקף הנזק
  2. רישומי שירות – תיעוד תחזוקה ותיקונים שוטפים שבוצעו ברכב
  3. קילומטראז' – סך הקילומטרים שנסעו ברכב
  4. היסטוריית בעלות – מספר בעלים קודמים, שיכול להשפיע על הערך והאמינות של המכונית
  5. בריאות הסוללה – בדיקה של מצב הסוללה